Digitala Ägglossningstest

På senare tid har det vuxit fram nya sorters Ägglossningstester, nämligen digitala versioner. Vad som gör dessa annorlunda och unika gentemot traditionella ägglossningstest ska vi nu gå igenom. Värt att notera dock är att alla kvinliga fertilitetstester såsom ägglossningstest eller Clearblues Fertilitetsmonitor ämnar att upptäcka samma saker, nämligen dina fertila dagar. Notera dock också att antalet fertila dagar som upptäcks skiljer sig markant mellan de olika testerna!

Hur fungerar Digitala Ägglossningstest?

Eftersom Clearblue är den största leverantören av Digitala Ägglossningstest kommer vi i denna artikel att utgå från just Clearblues tester. Clearblues “vanliga” Ägglossningstest, som kommer i 10-pack, reagerar på något som kallas LH. Detta är ett kvinnligt hormon som ökar kraftigt ett par dagar före ägglossning. När nivån av hormonet överstiger ägglossningstesternas känslighetsgräns så blir ägglossningstestet positivt. Det är då dina fertila dagar påbörjas.

Fertila dagar

Fertila dagar är de dagar då du kan bli gravid. Det är med andra ord dagarna innan ägglossning. När det gäller t.ex. ägglossningskalendrar så brukar de benämnas som “gröna dagar” eller liknande.

Hur många fertila dagar kan ett Digitalt Ägglossningstest upptäcka?

Det är här det blir intressant. Som ni säker vet kan traditionella ägglossningstest tala om för dig 24-48 timmar (d.v.s. 1-2 dagar) innan ägglossning. Med andra ord får du reda på upp till dina 2 mest fertila dagar per cykel. Clearblue har dock ett nytt digitalt Ägglossningstest som testar på både LH och Östrogen. Detta innebär att testet kan upptäcka upp till dina 4 mest fertila dagar! Dubbelt så många med andra ord. Den produkt som kan upptäcka flest fertila dagar är Clearblue Fertilitetsmonitor, som kan upptäcka upp till dina 6 mest fertila dagar.

Var kan jag köpa Clearblues Digitala Ägglossningstest?

På Graviditetskollen.nu hittar du alla Clearblues Digitala Ägglossningstest till förmånliga priser. Dessutom erbjuds fri frakt.

Intressant artikel om fertilitet och pars upplevelser kan du läsa här.