Varför använda Ägglossningstest?

Varför ägglossningstest behövs kan man ibland fundera på. Många tror faktiskt att det här med att bli gravid kan ske närsomhelst på månaden, och är ofta ganska enkelt. Detta är helt fel.

När kan man bli gravid då?

Ja, för att bli gravid så måste du ha samlag innan din ägglossning. Beroende på din specifika ägglossning (längd, kvalité på ägg, många olika faktorer) så brukar man säga att det finns just 4-6 dagar på månaden som du kan bli gravid på. Dessa är dina fertila dagar, och det är då du kan bli gravid.

Så varför behövs ägglossningstest då?

Jo, många kvinnor idag lider tyvärr av oregelbunden mens, och därmed oregelbunden ägglossning. Även om man har regelbunden mens så kan man ha oregelbunden ägglossning. Andra har väldigt dålig kvalité på sina ägg, alternativt en avsaknad av symptom såsom ägglossningsvärk eller flytning. Utan symptom kan det ibland vara svårt att veta när ägglossningen sker.

Använd ägglossningtest

Använd ägglossningstest så kan du på ett relativt billigt och väldigt effektivt sätt ta reda på när din ägglossning kommer att ske. De är oftast väldigt pålitliga, snabba och lättanvända.

Vilka ägglossningstest finns det då?

Det finns vanliga stickor, de billigaste. Sedan finns det något mer användarvänliga ägglossningstest: stavar. Dessa är något dyrare, men lättare att använda.

Sist men inte minst så finns det digitala versioner från tillverkare såsom Clearblue. De sistnämnda är lite dyrare, men otroligt lätta att använda och extremt lättavlästa med en så kallad “glad gubbe”.

Mer om varför du ska använda ägglossningstest kan du läsa på denna blogg.